Hallen

Idag har jag bokstavligen kämpat med att få klart i hallen. Den där nedrans ikea-hatthyllan motarbetade mig totalt, men efter tre försök, X antal förstörda skruv och lite våld kom den på plats. Det blev även en promenad in till Triangeln för ett besök på C.O för inhandlande av skruv och väggplugg. Sen kom de fyra väggkrokarna på plats också. Nu är jag nöjd med dagens arbete, njuter av kaffe vid datorn o har precis startat tvätten. Life is good :)

Så här fint blev det i hallen:


För att besökare inte ska slå pannan när de kommer innanför dörren hänger hatthyllan under trappan.




Entrén sedd från köket/början av trappan


Nyckelskåpet har också kommit på plats. Det som saknas nu är en bra dörrmatta.

Tack vare den finfina borrmaskinen vi fick av pappa o Ulla i inflyttningspresent (typ världens bästa gåva för nyinflyttade!!) gick det i alla fall snabbt och lätt att fixa resten när hatthyllan väl slutat bråka :)

Ut över Malmös hustak...

Efter önskemål får jag väl bjuda på de få bilder jag lyckats ta i nya lyan. Bildkvaliteten är sådär eftersom de är tagna med mobilen. Än så länge är det bara bilder från översta plan.


Igår kväll hade vi fått upp lite böcker i den väggfasta bokhyllan.
Blir lite mysigare när saker o ting börjar få sin plats.



Första kvällen, lördag: Kvällsutsikten över Malmö är näst intill magisk, och står man och tittar upp ett litet tag hittar man de största stjärnbilderna precis ovanför vår hus. :)


I söndags firade vi att Malmö fått två nya invånare med Brunch på restaurang Översten, Högst upp på 26:e våningen i Kronprinsenhuset på förra bilden :)


Vackra tulpaner fick vi i inflyttningspresent.


Jag älskar våra takfönster, även en mulen och dimmig dag som igår får vi in massor av härligt ljus!


Soffan står mitt i det stora rummet och känns pytteliten.
Ser fram emot en ny soffgrupp och att kunna möblera här uppe!





Hello Malmö

Vi är äntligen på plats. Trötta och förvirrade i ett hav av påsar, lådor, saker som vi inte riktigt vet var vi ska placera osv. Men vi är så jävla glada och vi stortrivs redan i vår lya på vinden. Underbar är den!

Det kommer nog bli en liten bloggpaus tills jag hittat mig själv i denna röra, och när jag hittat batteriladdaren och anslutningssladden till digitalkameran så kommer det bilder jag lovar.

Må så gott tills nästa gång!

6 dagar kvar...and counting



God eftermiddag Lördag! Nu sladdar vi in på slutspurten! Sista veckan i Lund är kommen och det är bara 6 dagar kvar tills vi flyttar the whole shebang till Sura-överklass-tants-området i Malmö.

Både jag och M är som fnittriga små barn på julafton och längtar verkligen till nästa lördag. Vi har inte så mycket kvar att packa heller. Idag kör jag köks-rejset och i morgon blir det stor utrensning nere i förrådet.

Hoppas ni alla får en trevlig helg, själv har jag roligt medans jag packar genom att sjunga o dansa till min fantastiska låtblandning på spotify!



Renoveringen är färdig!



Här kommer en ganska suddig bild på köksbordet nu när det är klart. Jag har fortfarande två stolsdynor att klä om men vi har ändå inte plats med fler än två stolar nu i all röra. Jag är fruktansvärt nöjd med resultatet!

Torso



Jag & Elin hade en produktiv och rolig pluggdag i skolan idag!
Solen skiner och jag känner att våren är på väg!

You're the only one!



Hittade min favoritbild på mig o M. 5 år gammal och egentligen misslyckad med allt motljus men jag älskar den. Funderar på om jag ska förstora den o låta den pryda nån vägg i nya lyan.

M, du är det finaste som finns! ♥

Våga vägra vinter!



Jag hittade sladden till mobilen. Här är mina rosa fötter idag när jag vägrade vintern. Nu snöar det här. Bajs!

Planerade skoköp



Idag trotsade jag vinterkylan o minusgraderna när jag skulle traska till käkkirurgen för att undersöka den förbaskade tanden i underkäken (som förövrigt kommer plockas ut den 17 april - då jag kommer vara totalt stenad som tur är!) och tog på mig mina fina rosa converse. Jag var ju tvungen att ha något skoj under de ganska tråkiga omständigheterna som för tillfället rådde. Jag tog även en finfin bild på mina fötter som jag tänkte publicera här, men jag hittar inte anslutningssladden mellan mobil o dator. Den ligger nedpackad i någon låda här hemma.

I alla fall så är planen att köpa två par nya Converse all star nu när våren snart nalkas. Ett par helsvarta som jag tänker studsa runt i på jobbet (måste ha svarta skor till min otroligt snygga uniform - Nicht!) och ett par vita för vardagligt runtspringande i ett vårigt Malmö.

Tyvärr får jag nog hålla lite på inköpet eftersom jag blev helt ruinerad idag hos läkaren. Undersökningen gick på 825 balubas, och operationen kommer kosta ungefär en månadshyra >tittar ner i den tomma och ekande plånkan.<

Nu ska det pluggas o skrivas teorier om härskartekniker o maktkamp.

Puss o kram så länge!








Två stolar är klara!



Tyget och skumgummit från stoff & Stil kom på posten idag, så nu är två av de fyra köksstolarna helt färdiga. Både jag o M är riktigt nöjda med resultatet.

Minns ni inte hur de såg ut innan så klicka här :)



Vem vinner på lördag?



Jag börjar bli taggad inför finalen i melodifestivalen på lördag. Jag kommer hålla stenhårt på Lundapågen Mumsmums..eh f'låt Semmelröv...nej Zelmerlöv ska det ju vara ;)

Jäkligt tjej/öst/gayvänlig låt som förhoppningsvis tar hem segern i Moskva.

Så hejjahejja! Mums Semmelröv for schlagerpresident!!

Vem tror du vinner??

Möbelmakovern i full gång

Idag målas det möbler så att det skvätter om det här hemma! I väntan på att stolarna ska torka så fick jag mig ett ryck o målade om vår otroligt tråkiga byrå också. Den kommer passa finfint som hallbyrå i nya lyan tänker jag mig. Surprise surprise den blir också vit eftersom det är den färgen jag har hemma. Det är dock betydligt hetare än någon ful ekfanér.

Bilder kommer när det är torrt o fixat.

Ha en bra onsdag!


Första färglagret



Nu har jag äntligen kommit igång med att måla stolarna till köksmöblemanget efter att ha slipat i en hel evighet! Två stolar är nu målade en gång, de ska målas med ytterligare ett lager i morgon. Sen har jag två stolar kvar och till sist bordet. Men fint blir det! :)

Jag målar med Flüggers interiörfärg, råvit halvblank.

Nu ska jag fixa lite lunch, sen bär det iväg till Köpenhamn för att träffa mina underbara kollegor på ett möte med jobbet.

Stingray



2005 skrev jag om möbeldesign i min kandidatuppsats i konstvetenskap. Då behandlade jag bland annat Thomas Pedersens stol Stingray från Fredericia møbler i Danmark. Jag är helt sjukt svag för stolens design, dess mjuka former & funktion. Blir alltid lika uppspelt varje gång jag ser den i någon möbleaffär och måste genast provsitta. :)

Vilken möbel tycker du är snyggast?

Orbit



Denna. Måste. Jag. Ha. I. Mitt. Kök!!!

Wakeup Light



Jag är världens mest morgontrötta människa, och skulle hellre ligga kvar i sängen en hel dag utan att behöva gå upp. Ofta är jag tjurig o bitter för att jag måste gå upp. Men nu finns ett litet hopp för mig, och jag vill väldigt gärna prova om den fungerar. Philips wakeup light!

Få en trevlig start på dagen! Med Wake-up Light vaknar du naturligt, och känner dig lika pigg som en sommarmorgon. Ljuset ökar gradvis under 30 minuter innan den inställda väckningstiden. Ljuset faller på dina ögon och påverkar dina energihormoner och förbereder din kropp på att vakna. Det gör uppvaknandet till en mer behaglig upplevelse och har visat sig ha medicinskt bevisade fördelar.

Den ska jag minsann investera i när flyttbudgeten är över! Hoppas det finns garanti så man kan lämna tillbaka den om den inte funkar ;-) Högt på önskelistan ligger den i alla fall!

Är det någon som har provat den? Vad tycker ni i så fall?

Finns hos Clas Ohlsson för 995:-, det är även där jag lånat bild o infotext från.

Lådor



Så här skruttit lever jag nu och fram till i slutet av mars. Mitt estetiska sinne rubbas nått ofantligt o jag vantrivs när det är saker överallt och det inte är någon ordning. Tänker på att det kommer bli superbra när vi väl flyttat och det är det som motiverar mig till att palla leva så här.

Idag har jag lite saker att pyssla med. Bland annat:
  • sortera och röja i garderoben
  • skriva handlelista på saker som måste införskaffas på IKEA bland annat, innan vi flyttar
  • Sortera i medicinlådan o lämna gamla mediciner till apoteket
  • packa, packa o sen packa lite till...
Vad gör ni denna torsdag?






Dagens Låt



Dagens låt heter Living in a box. Det är precis vad vi gör nu. Living in a cardboard box. Ska bli så skönt när vi väl är färdigflyttade!







Bilder från nya lägenheten

Idag hämtade vi ut nycklarna till vårt nya plejs. Bjuder på lite bilder eftersom jag inte kunde hålla mig utan var tvungen att skutta dit o fotografera eftert skolan.

Köket:








Trappan upp till etage 2 sedd från köket

Sovrummet:






Hallen sedd från sovrummet ut mot entrén o köket:




Badrummet på nedre våningen:





Vardagsrummet (med de stora fönsterna över stan):





bakom dörren döljer sig den lilla toaletten med dusch




Arbetsrummet:








Lilla WC:t:





Innergården:



Fönstermålningar i trappuppgången:




Får väl avsluta med ett litet vårtecken - snödroppar, krokus o vintergäck.




Renovering

Så har jag äntligen kommit igång med renoveringen av de gamla köksmöblerna. Alla sitsar är bortskruvade och avklädda. Jag har även beställt hem nya skumgummidynor och ett svart möbeltyg som sitsarna ska kläs med när det är klart. Tanken är att jag ska slipa ner bordet (fick låna en mouse-slipmaskin från black & decker av pappa idag) och sedan ska det inte målas om utan bara vitlaseras. Tror och hoppas att det kommer att bli snyggt.

Hoppas ni alla haft en skön helg, själv har vi fortsatt packa ner vårt liv här hemma.






RSS 2.0