Palsternackssoppa med chili & ingefära

Bild från google
Igår blev det en improviserad palsternackssoppa till kvällsmat här hemma. Den blev så god att jag tänkte dela med mig av receptet. Soppan är perfekt för kyliga vinterkvällar. I natt var det -10 grader mitt i centrala Malmö, och det är inte ens december ännu..

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
3 st stora palsternackor
1 st röd chili
ca 3 cm skalad färsk ingefära
1 st hönsbuljongtärning
ca 5-6 dl mjölk
2.5 dl grädde (matgrädde eller vad du nu föredrar)
saften av en halv citron
en skvätt vatten
salt och peppar
olivolja
Hacka lök och vitlök grovt och stek dem några minuter i olivoljan. Skala och skär palsternackorna i 1-1.5 cm stora bitar. Dela chilifrukten och skrapa ur innanväggar och kärnor, hacka därefter grovt. Skala ingefäran och hacka i grova bitar. Tillsätt palsternackor, chilin, ingefäran och hönsbuljongtärningen i grytan och häll på mjölken, grädden och vattnet. Låt allt sjuda på medel eller låg värme tills palsternackorna är riktigt mjuka.
När grönsakerna är mjuka, ta grytan från värmen och tillsätt citronsaften. Mixa därefter soppan slät med stavmixer. Salta och peppra efter behag.Blir soppan för tjock när du mixar den så kan du ha i mer mjölk eller vatten. Jag serverade soppan med ett gott surdegsbröd.
Smaklig måltid!

Hälsningar från ett vintrigt Malmö

Snön ligger vit över Drottningtorget här i Malmö, och julgranen har kommit upp.


Idag har jag julpyntat vår lägenhet. Det är alltid en speciell känsla tycker jag. Dessutom har jag planterat lite julblommor. Jag köpte två hyacinter som planterats i två värmeljuslyktor, och två amaryllis som fick sig lite julpynt de med.

Nu ska jag tända mitt stora doftljus i doften Cranberry Chutney från Yankee Candle och bara njuta av att titta ut på snön :)
På återseende!

Walk in Closet

Jag har en mini-walk in closet. Men i min fantasi ser den ut som denna :D
Min tanke är i alla fall att sätta upp några slags skenor på insidan av dörren så att mina fina skor kan få titta ut ur sina kartonger.

Hallen är färdig

Vi är klara med hallen! Det blev så himla bra. Det enda som fattas nu är lite saker som ska upp på väggarna och en matta. Både jag och M är väldigt nöjda med resultatet.

 


Vinter & Advent

 

Efter sex garnnystan av Eskimogarn är min halstub färdig, och jag är väldigt nöjd med resultatet. Det är det första jag verkligen virkat helt färdigt.

Jag har också pysslat ihop årets adventsljusstake, så nu är jag redo för vinter och advent. :)


Renovering av hallen

Idag har jag målat tak. Syns det? :) Och nej, jag är inte så skelögd i verkligheten - det blir så när man tar macro uppifrån :)

 

Ut med det fruktansvärt fula smutsrosa/lila - in med fräscht ljust och vitt!


Arbetsrummet/gästrummet

 

Så här ser det ut i kontoret just nu, saker och ting börjar komma mer och mer på plats. Det är dock en bit kvar. Men fint blir det :)

Just nu:

Mätt efter en sjukt gooooood pasta pomodoro med parmesan och mozarella; Melody Gardot i högtalarna; tända ljus; fötterna på soffbordet & M erbjöd mig massage.

Life is good, även om det är en gråmulen och regnig novemberkväll :)


Hej Vintertid







Just nu i detta ögonblicket längtar jag efter minusgrader, tyst fallande snö och vackra frostformationer på mina fönster. November är årets tråkigaste månad - i alla fall i Skåne.

Bilder från we♥it.com


RSS 2.0