Guest Bathroom

Nu har jag precis fixat i ordning vårt lilla gästbadrum på övervåningen. De som bodde här innan tyckte tydligen att orange och brun var en fin färgkombo - jag håller inte med. Nu är det fräscht o fint så att syrran kan känna sig som en prinsessa när hon kommer o hälsar på i maj! :) Jag har även hunnit med att beställa en svart lampa till köksbordet. Ni minns kanske att jag pratat om dessa?


Badrummet före






Och så här fint blev det med lite enkla medel. :)

Lite nytt i köket



Rund tablett och skifferplatta från Lagerhaus, Liljor från en söt tant på torget
och hängande ljuslykta från Village. Köpte en likadan till sovrummet också.

Oväder




Igår var det oväder i Malmö. Jag gjorde mitt bästa för att fånga det på bild. :)

Götet



Sista helgen i Maj åker jag och M på weekend till Göteborg. Och jag är så där barnsligt pirrig o förväntansfull som jag bara blir av Göteborg. Det är nog de göteborgska generna i mig som lever om o längtar hem :)

The nya Vrålåket



Vad mer finns det att säga förutom kärlek vid första tramptagen? Denna sportar jag numera på Malmös cykelbanor, så se upp! ;)

Opepp


Jag känner att det har varit väldigt mycket den senaste tiden i mitt liv - Flytt, skola, jobb, operation...Någonstans på vägen har jag glömt mig själv och motivationen är som bortblåst. Det känns som att jag befunnit mig i någon slags bubbla och halkat på efterkälken, och det har jag gjort med mina studieuppgifter också. Så nu sitter jag här o försöker hitta motivation och engagemang att skriva ihop en uppgift som är betydligt äldre än sitt bäst-före-datum. Jag hoppas att en stor kopp med svart kaffe ska hjälpa mig lite.

Har ni några motivationshöjande ord tas de tackasamt emot.

Kram!

Innergården

Idag har jag passat på att sitta ute i solen på vår innergård och läsa medans tvätten rullat i källaren. Tycker bara mer och mer om vår gård och jag blev så glad idag när jag såg att vi har en magnolia som står i blom (Eller ja det är knoppar iaf). Magnolia är min favoritblomma tillsammans med orkidéer. Våren är i full gång och det är så underbart!

 

 

 

Stolt!



Idag ger jag mig själv en stor bukett med tulpner eftersom jag överlevde min operation igår - och så här i efterhand tycker att det egentligen inte var något märkvärdigt. På ca 20 minuter igår växte jag som människa, och hör o häpna - jag skulle absolut kunna göra det igen om det blir nödvändigt.

Jag får nog ändå dela buketten med min älskade M som följde med mig och tog hand om mig både på vägen dit och hem. Jag var totalt groggy av tabletten jag tog, och kunde inte gå rakt, fnittrade som en full 14-åring och sluddrade eftersom jag fick 6 bedövningssprutor o på vägen hem hade en sån där bomullsrulle i kinden.

En till som måste få sin del av buketten är kirurgen Barbara, som var väldigt förstående och sympatisk -och hon påminde mig mycket om M:s mamma, vilket gjorde mig lugnare. De har samma slags röst och brytning och liknande mentalitet.

Så tack till min själv för att jag är så himla bra som trotsade min fobi för blod, skalpeller, sprutor och annat läskigt, tack till M som tog hand om mig när jag var en grönsak o tack till kirurgen som fixade biffen på ca 15 minuter!

Vad som än händer så är det okej...

...Så resonerar jag inför min käkoperation i morgon, och jag måste tacka flummiga Tomas DiLeva för det mantrat eftersom jag inte känner mig så nervös som jag kanske annars skulle göra. Vanligtvis är jag livrädd för allt vad läkare och tandläkare heter, men just nu så förlitar jag mig på DiLevas matra och på den tablett jag ska ta i morgon bitti innan operationen. Kirurgen hävdar att den ska göra mig lugn, dåsig, lullig och ge mig en och annan minneslucka efteråt - och det tackar jag inte nej till.

På lägenhetsfronten går det långsamt framåt. I går fick jag lite ordning vid min arbetsplats på andra våningen. Här kommer en liten bild. Det är fortfarande lite stökigt i hörnan med flyttlådor som inte är uppackade ännu, o saker som inte hittat sin plats.
 


Jag antar att jag återkommer med en tand mindre i nästa vecka - i helgen kommer det antagligen göra plågsamt ont och jag har förberett en slö helg som gräsänkling med 5 hyrfilmer från hemmakväll. Håll tummarna för mig i morgon, och kom ihåg "vad som än händer så är det ok, vad som än hander så är det ok...."



Köket & Sovrummet

Det tar sig på undervåningen också. Såhär ser köket o sovrummet ut för tillfället :)








Våfflor vankas :)






Måste visa vår nya klocka i vardagsrummet. Jag älskar den. Så enkel men ändå så snygg!!

Vårpromenader

I går kväll och idag har jag passat på att ta promenader i det härliga vårvädret. I dag skiner solen helt otroligt fint från en klarblå himmel och det var så varmt att jag fick ta av mig vårjackan under promenaden för att inte smälta bort. Jag passade även på att knäppa lite bilder med mobilkameran. Så här vårigt o härligt har vi det i Malmö nu:


Solen var på väg ner över havet


Vi hade klar sikt ut över Öresundsbron


Ljuset var fantastiskt över Västra Hamnen


Passade på att bli lite snurrig av att titta påå på torson också :)


Underbart ljus!


På väg till skolan för att låna böcker på bibblan.


Det finns ju sämre vägar att ta när man ska till skolan ;)

Gissa Huset


Jag och sötaste Emelie var ute på en kvällspromenad i går och jag passade på att vara lite turistig med mobilkameran :)
Vem kan tänka sig äga detta huset då?

En ledtråd: Skånsk fotbollsspelare... :)

RSS 2.0