Nytt hemma i vindslyan

Det har flyttat in fler saker från favoriterna Cult Design hemma hos oss. Diskmedelspumpen hade vi sedan innan, men jag saknade något att ha diskborsten i, så det var en välkommen investering. Nu ska jag bara övertyga sambon om att det är en smart grej. Han är skeptisk..

 

Liknande det i köket så har det blivit både en tvålpump och en tandborsthållare i badrummet. Praktiskt och nästan smärtsamt snyggt!

 

Tavlorna i köket köptes tidigare i somras, men jag har inte fått tid eller inspiration att fotografera dem förrän nu. De är Roy Lichtenstein-kopior och kommer från Gallerix.

 

Det har blivit lite nytt i min egen badrumshylla också. Jag har äntligen investerat i Cliniques tre-stegsrengöring efter att ha gått runt och norpat gratisprover på serien en längre tid :)


Soffan

 

 

Vår soffa har äntligen kommit och vi båda älskar den! Förutom soffan köpte vi en tillhörande bänk som är bra om vi har gäster, det är dessutom förvaring i den. Soffan är köpt i butiken Living Furniture i Malmö.


A trip down memory lane...

Det slog mig härom dagen att jag och min käraste Marek varit tillsammans i över fem och ett halvt år nu, så jag tänkte bjuda på några godbitar ur vårt gemensamma fotoalbum. :-)

Och nej, vi ser oftast inte ut att ha alla hästar hemma på våra bilder...

 

Schweiz, Augusti 2008

 

Halmstad Februari/Mars 2004

 

Sofiero i Helsingborg April 2008

 

Villa Thalassa, Helsingborg Augusti 2006

 

På väg till Malaga 2007

 

Lund, November 2008


Hösten är här!

Bild lånad från Peters blogg (Mareks storebror), titta in hos honom, han är en sjukt duktig naturfotograf!

 

Nu känns det som att hösten kommit på allvar! Härligt! Det är i och för sig fortfarande varmt på dagarna, men kyligt både på morgonen och kvällen. Det märks dessutom på solljuset att hösten är här, allt är lite så där orangegult.

Jag har hoppat in i min sista arbetsvecka i Danmark nu, och jag ser fram emot när den är över, så att jag bara har ett jobb att tänka på. För er som inte vet så har jag fått ett nytt jobb i Malmö som inköpare/samordnare för en butik inne i stan. Jag har varit där några gånger redan och tycker att det är ett bra ställe. Trevliga kollegor och roliga utmaningar att hugga tag i. Det är dessutom en stor möjlighet för mig att lära mig massor av nya saker.

Här hemma väntar vi otåligt på vår nya soffa som vi beställde för två veckor sedan, och som inte kommit ännu. Jag räknar så klart stenhårt med att de ringer om leverans i morgon så håll tummarna.

Vi är dessutom mitt uppe i planeringen av vår inflyttningsfest som går av stapeln den 26:e. Det ska bli roligt att träffa alla som vi inte hunnit träffa på väldigt länge - och flera som vi såg fram emot att träffa har tyvärr ställt in av olika anledningar, men vi hoppas på att det ska ges möjlighet att träffas längre fram i höst.

Jag återkommer med bilder så fort soffan kommit :)

Hoppas ni får en bra vecka, och lämna gärna en kommentar innan ni går!

/Erica (& Marek)

 

 

 


Hyllproblem

 

Det verkar vara omöjligt att hitta bra hyllor och förvaringssystem för väggar vid snedtak. I Sverige av alla länder,s om vimlar av villor fulla med sneda väggar. Jag tycker det är märkligt och vet inte riktigt hur jag och M ska lösa problemet i vårt vardagsrum. Jag har hittat tre snygga och praktiska hyllor, men var hittar man bra saker som inte lämnar enorma hål i plånboken?

 

1. Modulent bookshelf från Kartell - priset är inte utskrivet, och då antar jag att det är för dyrt. Annars är den smart eftersom man köper kub för kub och sätter ihop den som man vill.

 

2. Leftright hylla från S&B Nord - 2.575:-, inte riktigt vad vi söker ändå...

 

3. Stacked hyllsystem från Svenssons i Lammhult, en modul (de säljs styckvis) ligger på mellan 750-1450 kr, beroende på storlek. Förvaring som lätt springer upp i pris. Annars är den snygg och rolig med olika storlekar.

 

Är det någon som vet vad man kan hitta på för förvaringssystem för en vägg som ligger i anslutning till ett snedtak? Vi behöver förvaring för vår bar, samt lite böcker och annat smått vi vill ha framme.

 

UPDATE: Om jag skulle komma på ett bra namn till en av Sveriges största inredningsbloggar som vill byta namn, kan jag vinna 15.000 kr hos Svenssons i Lammhult! Synd bara att det inte går så bra med namnförslagen här hemma...


RSS 2.0